🐕 بیماری های سگ

بیماری دسیتمپر در سگ‌ها

بیماری دیستمپر یکی از بیماری‌های شایع و خطرناک در سگ‌هاست. این بیماری به دلیل کشنده و واگیردار بودنش بیماری مهمی به حساب میاد. در این مقاله با ما همراه باشید تا علائم این بیماری و راه تشخیص، درمان و پیشگیری ازش رو باهم بررسی کنیم.

بیماری دیستمپر سگ‌ها چه جور بیماری‌ای است؟

بیماری دیستمپر سگ‌ها یک بیماری ویروسی خطرناک، کشنده و واگیرداره که هنوز درمانی براش پیدا نشده. این بیماری یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر توله سگ‌هاست که در ایران هم بسیار شایع هست. بیماری دیستمپر سگ‌ها و برخی از گونه‌های حیات وحش (مثل شیر و ببر) رو درگیر میکنه.

عامل این بیماری، ویروسی متعلق به خانواده پارامیکسوویریده است.

بیشترین سگ‌هایی که در معرض بیماری دیستمپر قرار دارن توله سگهای واکسینه نشده و سگ های بالغ غیر ایمن نسبت به این ویروس هستن.

بیماری دیستمپر سگ‌ها
بیماری دیستمپر سگ‌ها

علائم بیماری دیستمپر در سگ ها چیست؟ (چطور بفهمیم سگ ما به دیستمپر مبتلا شده؟)

ویروس بیماری دیستمپر در ابتدا به لوزه ها و غدد لنفاوی بدن سگ حمله کرده و حدود یک هفته در این مناطق خودش رو تکثیر میکنه. بعد از اون به دستگاه تنفس، تناسلی ادراری، گوارش حمله میکنه و در مرحله اول باعث به وجود آمدن این علائم میشه:

  • تب (بالای ۳۹.۷ درجه)
  • قرمزی در چشم ها
  • ترشحات آبکی از بینی و چشم
  • بی حالی
  • بی اشتهایی
  • سرفه
  • استفراغ
  • اسهال

متاسفانه ویروس بیماری دیستمپر در مرحله دوم بیماری به دستگاه عصبی حمله ور میشه و مغز و اعصاب نخاعی سگ رو مبتلا میکنه و علائم زیر در سگ بروز میکنن:

  • حمله عصبی
  • فلجی
  • هرگونه تیک عصبی
  • تشنج

اگر این علائم در سگ مشاهده بشن، برای همیشه باقی میمونن. علائم عصبی حتی در صورت بهبودی از بیماری دیستمپر از بین نمیرن.

سگ‌ها چگونه به بیماری دیستمپر مبتلا میشوند؟

سگ‌ها در صورتی که با ویروس تماس مستقیم  داشته باشن به دیستمپر مبتلا میشن. این تماس با ویروس از طریق تماس با حیوانات آلوده به ویروس دیستمپر انجام میشه.

ویروس دیستمپر در هوا هم پخش میشه و حیوانات با تنفس هوای آلوده به ویروس میتونن به دیستمپر مبتلا بشن.

اگر سگ حامله ای دیستمپر بگیره، بیماری رو از طریق جفت به بچه‌هاش انتقال میده.

ابتلا به دیستمپر بیشتر در سگ‌هایی اتفاق می‌افته که واکسینه نشدن. اگر سگ شما به درستی واکسینه شده باشه، میتونین مطمئن باشین از بیماری دیستمپر در امانه.

چگونه بیماری دیستمپر در سگ رو تشخیص بدیم؟

اگر علائم دیستمپر رو در سگتون دیدید، سریعا به دامپزشک مراجعه کنین. دامپزشک در ابتدا سگ رو معاینه میکنه و در مرحله اول براش کیت دیستمپر میگذاره. این کیت‌ها سریع جواب میدن و تا حدی به تشخیص قطعی دیستمپر کمک میکنن.

البته تشخیص قطعی بیماری دیستمپر توسط تست‌های بیوشیمی و آزمایش خون و ادرار انجام میشه.

 کیت دیستمپر سگ
کیت دیستمپر سگ

بیماری دیستمپر سگ‌ها چگونه درمان میشه؟

متاسفانه دیستمپر جزو بیماری‌های ویروسی هست و بیماری‌های ویروسی درمان ندارن. اگر سگی به دیستمپر مبتلا بشه، باید دوره بیماری رو طی کنه و زنده بمونه.

البته این به این معنی نیست که در صورت تشخیص دیستمپر در سگ شما، از دست دامپزشک کاری برنمیاد. وظیفه دامپزشک در اینجا اینه که با درمان‌های حمایتی به سگ کمک کنه در طول دوره بیماری تلف نشه و بدنش با بیماری مبارزه کنه.

اقدامات درمانی که برای سگ دارای بیماری دیستمپر انجام میشن بر پایه کنترل عفونت‌های ثانویه باکتریایی و جبران مایعات و الکترولیت از دست رفته بدن سگ تمرکز داره. برای همین به محض تایید بیماری پاروا، دامپزشک برای سگ سرم، آنتی بیوتیک و داروهایی برای کاهش علائم اسهال و استفراغ و تشنج‌ها تجویز میکنه.

بهبودی بیماری دیستمپر به سن سگ، زمان مراجعه به دامپزشک و میزان قدرت ویروسی که سگ رو مبتلا کرده بستگی داره. توصیه دامپزشک

وقتی می‌بینین توله سگ شما بی حاله، غذا نمیخوره و تب و ترشحات آبکی از چشم و بینی داره، سریعا ببرینش پیش دامپزشک تا اگر به دیستمپر مبتلا شده در اسرع وقت درمانش شروع بشه. صبر کردن در اینجور مواقع فقط باعث پیشرفت بیماری و سخت تر شدن درمان و کاهش شانس سگ برای زنده موندن میشه. .

سگ‌هایی که دیستمپر دارن باید از نظر ابتلا به پنومونی و نشانه‌های عصبی تحت نظر باشن و در صورت بروز علائم، داروهای لازم براشون تجویز بشه.

چگونه ازمبتلا شدن توله سگ به بیماری دیستمپر پیشگیری کنیم؟

خوشبختانه برای این بیماری ویروسی خطرناک واکسن ساخته شده. ابتلا به بیماری در سگ‌هایی که بر علیه دیستمپر واکسینه میشن، بسیار پایینه.

یکی دیگه از بیماری‌های خطرناک توله سگ‌ها بیماری پارواویروس سگ هست. شما با واکسینه کردن سگ، اونو در برابر هردوی این بیماری‌های خطرناک و کشنده واکسینه می‌کنین.

واکسیناسیون علیه دیستمپر در ۵ تا ۶ هفتگی انجام میشه. دوز دوم و سوم واکسن ۱ ماه بعد از تاریخ اولین واکسن به فاصله ۱ ماه از هم تزریق شده و بعد از اون سالیانه تکرار میشه.

بیماری دیستمپر بیشتر در توله سگ‌ها دیده میشه. این بیماری به شدت واگیردار و کشنده هست برای همین سگ‌هایی که در پرورشگاه‌های به دنیا میان، بیشتر در معرض این بیماری قرار میگیرن. سگ میتونه به دیستمپر مبتلا باشه ولی در روزهای اول ابتلا، علامتی نشون نده.

پس اگر توله سگی رو خریداری کردین، قبل از پرداخت کامل پول، سگ رو پیش دامپزشک ببرید و ازش بخواین برای سگ کیت پاروا و دیستمپر بذاره تا از سالم بودنش مطمئن بشید.

واکسن دستمبر تنها واکسنی نیست که باید به سگ‌تون بزنین. سگ‌ها در طول زندگیشون باید واکسن‌های مختلفی بزنن تا در برابر بیماری‌ها و عفونت‌های مختلف در امان باشن. برای آشنایی با واکسن‌های مخصوص سگ پیشنهاد می‌کنم مقاله «واکسیناسیون سگ» رو بخونین.

واکسن بیماری دسیتمپر
واکسن بیماری دسیتمپر

بیشتر بخوانید:

منبع
پت پرس

ناهید صابری

شدیدا علاقه مند به حیوانات هستم و در سایت شیک پت سعی دارم تا اطلاعات و آموزش های لازم برای نگهداری از حیوانات خانگی را گرد هم بیاورم. خوشحال میشم در تجربیات خودتون رو در بخش نظرات هر بخش با ما به اشتراک بذارید تا بتونیم اطلاعات جامع تری رو در مورد سگها، گربه ها و حیوانات دیگر در این وبسایت اشتراک گذاری کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا